Vinkkejä nivelreumaa sairastavalle

Tietoa nivelreumasta

Nivelreuma

Hoitoon hakeutuminen

Jos teillä on niveloireita ja epäilette reumaa, ottakaa yhteys terveyskeskukseen.
Terveyskeskus ->  vain lähetteellä -> Sairaala

Yksityisten lääkäriasemien reumatologeja: Pulssi, Mehiläinen, Eloni

Omahoito

Nivelreuman Omahoito-ohjeet

Vertaistuki on korvaamaton omahoidon muoto monessa tilanteessa. Tutustu Turun seudun Reumayhdistyksen vertaistukiryhmiin ja ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja.

Kuntoutus

Sopeutumisvalmennuskurssi tarkoittaa yleensä alle kahden viikon pituista kurssia, jolla tarjotaan mm. tietoa sairaudesta ja sen hoitomahdollisuuksista, psykososiaalista ohjausta sekä vertaistukea.

Kelan kuntoutuskurssit
Suomen Reumaliiton kuntoutuskurssit

Lehdet

Turun seudun Reumayhdistyksen reumaAviisi-lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Suomen Reumaliiton Reuma-lehti ilmestyy n. kertaa vuodessa.
Aineisto on koottu mm. seuraavista tietolähteistä:
Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiri, Suomen Reumaliitto

P.S.
Kun etsit netistä tietoa sairaudestasi, muistathan suhtautua pienellä varauksella keskustelupalstojen nimimerkin takaa kirjoitettuihin neuvoihin.